Technológiai innováció a nyomdatechnikában Hódmezővásárhelyen

GOP-1.3.1-11/C-2012-1196


A hódmezővásárhelyi Norma Nyomdász Kft az elmúlt 20 év alatt jelentős technikai fejlesztéseket hajtott végre saját erőből, ezen felül két GOP pályázat keretében további nyomdaipari gépeket vásárolt és épületgépészeti beruházást valósított meg. A modern nyomdatechnikai eszközök optimális kihasználását, a termékkör bővítését, a minőség további javítását akadályozta az analóg technológiára épült grafikai előkészítő tevékenység.


A jelen pályázat keretében megvásárolt eszközökkel az analóg, korlátozottan kontrollálható és decentralizált grafikai előkészítésre épülő nyomtatási folyamatokat váltották ki digitális alapú előkészítésre. Ezáltal az előkészítéstől a nyomtatásig egy egységes munkafolyamat-irányítás vált lehetővé. Így minden előkészítési fázisban és nyomtatáskor is megvalósítható a folyamatos kontroll.
Az innovációs célok megvalósítása érdekében vásároltak UV lézerdiódás levilágító berendezést, melyet a folyamat komplexitása érdekében kiegészítettek további eszközökkel: speciális nyomtatóval, géptermi színmérővel, lemezellenőrző műszerrel, spektrofotométer fejjel, automatikus tesztábra bemérő asztallal, nyomatellenőrző rendszerrel. Az eszközök magas színvonalú szoftverekkel kerültek leszállításra. A nyomdatechnikában alapvetően fontos színhelyesség ellenőrizhetősége érdekében új fejlesztésű grafikai monitorok kerültek beszerzésre. A speciális nyomtató kettős célt szolgál. Egyrészt tud papírra nyomtatni, ezáltal valós méretben és tökéletes színhűséggel készíthető el a próbanyomat, ami a megrendelőnek is bemutatható. Másrészt tud filmet is készíteni, így a lézeres levilágító berendezés esetleges meghibásodása esetén un. hagyományos eljárással is elkészíthető a nyomóforma. Ezzel a vevői igények határidőre történő biztonságos kiszolgálása megoldható.
A fejlesztésnek jelentős elemét képezte a fenti eszközök és a meglévő berendezések egységes rendszerré építése, új technológiai folyamatok kialakítása, beüzemelése a különféle nyomdai munkáknak megfelelően. Az új rendszer kiépítését a cég munkatársai valósították meg, a műszaki és informatikai munkatársak aktívan részt vettek a technológiafejlesztésben.
A fejlesztés eredményeként bővülhet a vállalkozás szolgáltatási tevékenysége, emelkedik annak színvonala, erősödik piaci pozíciója, munkahely megtartó, esetleg foglalkoztatás bővítő képessége.
A nettó 38,5 mFt költségvetésű projekt megvalósításához 25 mFt vissza nem térítendő támogatást nyújtott az Új Széchenyi Terv. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

GOP-2.1.1-09/B-2009-0021 pályázat

 

 

A Norma Nyomdász Kft a GOP-2.1.1-09/B-2009-0021 pályázat keretében eszközállományának és infrastruktúrájának fejlesztésére 2009-ben 88 013 233,- Ft támogatást nyert.

A pályázat keretében beszerzésre került egy 2200XL 13” flexo – tekercses – nyomdagép egy 17” áttekercselő géppel.

A géppel első megrendelésként kettőszázhúszmillió sorszámozott pontgyűjtő cimkét gyártottunk az egyik nagy hazai áruházláncnak.
Ezen felül folyamatosan növeljük részesedésünket az élelmiszercsomagolási piacon.

A pályázatról részleteket megismerhetnek a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (www.nfu.hu/tamogatottpalyazatok) és a MAG Zrt – Közreműködő Szervezet (www.magzrt.hu/nyertespalyazatok) honlapján.

 

GOP-2.1.1/A-2007-0525 pályázat

A Norma Nyomdász Kft. a GOP-2.1.1/A-2007-0525 pályázat keretében 2007-ben kötészeti beruházásához támogatást nyert el az Európai Uniótól.

KAPCSOLAT

 • Telephely & Iroda
  Rárósi utca 10.
  H-6800 Hódmezővásárhely
  Hungary
  Tel.: +36 62 244 499
  Fax: +36 62 241 249
 • E-mail
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • Nyitvatartás
  Munkanapokon 6:00 – 16:00

A Norma Nyomdász Kft. weboldalainak böngészésével Ön beleegyezik a sütik használatába Részletek